tiistai 3. kesäkuuta 2014

Meikkaushommia

Heipä hei taasen!

Kuulin vähän juttua että pitäisi kirjottaa blogipostaus liittyen jollain tapaa ulkonäköön ja tyyliin. Ihmettelin ja pyörittelin mahdollisia aiheita, ylläri että ensin pää lyö tyhjää ja sitten tekis mieli kirjottaa tosi monesta eri aiheesta. Kirjoitanpas nyt teille ehkä vähän sekavan, mutta kuitenkin simppelin, kirjoitelman aiheesta: meikkaaminen. 

Rakastan meikkaamista! Pidän siitä kuinka meikillä voi muuttaa niin paljon taikka halutessaan vain vähän, kuinka erivärisillä luomiväreillä saa muutettua silmien sävyä yms. Kasvot ovat kuin maalarin canvas. Omaa naamaansa katsoo kyllä ihan ilman meikkiäkin, voin käydä julkisilla paikoilla meikittä eikä se ole mitenkään kauhean hankalaa. On silti kiva välistä vähän pyntätä, välistä sitten vähän enemmänkin. 

Itsensä liian vakavasti ottaminen ei taida olla miun juttu. Suoraan suihkusta & puunaamisen jälkeen valmiina kuvauksiin

Otan usein ennen ja jälkeen kuvia, varsinkin jos on kyse kuvausmeikeistä. On kiva nähdä juurikin sen hetkinen muutos ulkonäössä. En oikeastaan ota meikkaamiseen mallia mistään vaikka käytänkin ajoittain mm. Pinterestiä. Saatan katsoa että:"Hei onpas kiva meikki! Tota voisi kokeilla joskus!" ja unohdan asian samantien. Meikkaan siis lähinnä fiilispohjalta ja tilanteesta riippuen. Meikkituotteet ostan usein alelaarien kätköistä ja meikkausvälineet eBaystä.

 Alkutalvesta laitoin tälläset meikit yksiin kuvauksiin vaihe vaiheelta, etukäteen mielessä iso sinimusta silmämeikki vaaleiden huulien kera. Taustalla kekkuloi kuvaaja Vesa Muhonen.


Arkimeikissä käytän usein kevyen pohjustuksen lisäksi vain kulmaväriä, ripsiväriä ja valkoista luomiväriä. Usein se lipsahtaa kuitenkin siihen että laitan vähän jotain ekstraakin, mutta yleensä ekstra kuuluu vain siihen jos lähden vähän humputtelemaan. Ekstra tarkoittaa mm. vähän tummempia kulmia, eyelineriä, muutakin kun vain valkoista luomiväriä, tekoripsiä, huuli- ja poskipunaa sekä valkoista alarajausta. Tuolla valkoisella alarajauksella saa muuten punottavat silmät aisoihin! Myöskin kaksi muuta virkeämpään lookkiin toimivaa (tai mielestäni toimivaa) kikkaa on runsas vedenjuonti sekä kasvojen pesu jääkylmällä vedellä aamuisin. Jos silmänaluset ovat kovin turvonneet niin huljuttelen naamaani pariinkin otteeseen. Ihonhoitoon en käytä mitään ihmeellisiä aineita, itseasiassa meikki onkin kiva pestä pois vauvanpesuaineella ja ihon kuorimiseen käy esim. kahvinpurut kosteusvoiteen seassa, huulet voi kuoria sokerilla ja kasvonaamioon sopii kaurahiutaleet. En käytä myöskään erikoisia voiteita, ehkä varmaan pitäisi, mutta ihoni on hyvässä kunnossa varmaan osittain juurikin siksi etten kuormita sitä ylimääräisillä tököteillä. Suosin myöskin mineraalipohjaisia meikkejä.

Otin joskus kuvan lähes heti heräämisen jälkeen, viime perjantaina pynttäsin haastattelua varten. Muutama päivä sitten laitoin yhteen FB-ryhmään kuvan siitä miltä näytän ilman meikkiä ja meikin kanssa, joten yhdistin sitten nämä kaksi muutaman viikon väliajalla otettua kuvaa


Saatoitte varmaan jo huomata että olen vähän surkea antamaan mitään kikka kolmosia meikkaamisen suhteen. Pahoittelut! En ole tosiaankaan ammattilainen (kunpa olisinkin) ja se mitä olen oppinut on vuosien puunaamisen tulos. Taidot ovat tosiaankin olleet joskus täysin hukassa, mm. tyyliini ei sopinut ajellut ja niiden tilalle piirretyt kulmakarvat. Kasvatin itseasiassa kulmakarvani takaisin vahingossa. Olin silloin pitkään flunssassa enkä jaksanut sheivata niitä, sitten kun vähän terveempi päivä koitti niin kurkkasin peiliin ajatuksen kanssa hokasten että ehkä annan ajamisen olla ja jätän sen niille joille se sopii. 

Vuonna 2005 olin naamani kanssa selkeästi vähän hukassa. Huh hei!
Nyt viimeisimpänä lempparimeikkinä on pari viikonloppua taaksepäin otettujen kuvien meikki. Halusin taas tummempaa ja suurempaa silmämeikkiä, tällä kertaa viininpunaisiin huuliin yhdistettynä. AIkaa meikkaamiselle ei juuri ollut, lopputuloksesta tuli kyllä kuitenkin kiva. 

Kuvauspaikkana toimi Lappeenrannan linnoitus. Kuvan otti Jani Kautto Photography @ FB.

Ja ettei kirjoitus tuntuisi ihan turhan pinnalliselta niin laitan tähän loppuun vielä pienen "off-topic"-lisän. Elikkäs! En koe että oisin mitenkään kauhean erikoisen näköinen tai tyylinen. Veikkaan että se johtuu osittain juurikin siitä että oon niin sinut oman ulkonäköni kanssa ja tää miun "juttu" tulee ihan yhtä luonnostaan kuin jonkun toisen omat mieltymykset. Osalta on tullut ihmetteleviä kommentteja, osalta ihailevia, osa käyttäytyy ihan niinkuin kenen muun tahansa kohdalla.

Kysellään että mitä haen omalla ulkonäölläni tai mitä haluan viestittää sillä. Vastaus: ei mitään hajua. En ole ajatellut tätä asiaa sen ihmeemmin, ainoastaan sen verran että oon mitä oon ja niin on just hyvä. Sama pätee muiden kohdalla - on ihanaa kun tajuaa että voi olla vapaasti oma itsensä ihan siinä missä kaikki muutkin. Jonkun mielestä olen saattanut pilata itteni siksi että naamassani on rautaa, ihossa mustetta, korvista näkyy läpitte, meikkiä on usein runsaasti ja vihreä tukka heiluu hulmuten. Mielipidekysymyksiä. Ihminen voi olla silti tosi kiva vaikkei hänen ulkonäössään olisi kaikki asiat niin miten ne ite tekisi. Toivoisin että tän huomaisi jokainen ja antaisi sen sitten näkyä eteenpäin käytöksessään. "Käytöstavat kaunistavat"-sanonta pitää siis ainakin miun mielestä paikkansa. :) <3


Meikkailevin kesäterkuin,


-Lucy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti