perjantai 23. toukokuuta 2014

Pukuleikkejä

Blogi on aloitettu vauhdikkaasti kirjoittamalla homofobiasta ja pakko sanoa, että oma rima nousi hyvin korkealle tätä blogitekstiä kirjoittaessa. Pitääkö minunkin keksiä joku hyvä aihe, ottaa kantaa johonkin epäkohtaan tai ajankohtaiseen asiaan? Tulin kuitenkin siihen tulokseen, etten lähde vastaavanlaista tekemään. Nita kirjoitti tärkeästä asiasta, joten eiköhän se riitä.

Oma kevääni on ollut hektinen työn ja harrastusten parissa, minulla ei ole nyt pariin kuukauteen ollut vapaata viikonloppua. Seuraava sellainen on ilmeisesti tulossa kesäkuun puolessa välissä.
Underground kisan lisäksi aikaani on nyt vienyt tuhottoman paljon harrastus nimeltä cosplay (tulee englanninkielisestä sanasta costume play, vaateleikki). Siinä valitaan joku itseä miellyttävä hahmo ja valmistetaan itse mahdollisimman lähelle hahmon ulkonäköä vastaava puku / maskeeraus.  Harrastajille on tarjolla – varsinkin kesäisin – erilaisia tapahtumia ympäri Suomea. Näissä tapahtumissa harrastajat voivat tutustua toisiin harrastajiin, vaihtaa kokemuksia, käydä ohjelmissa ja innokkaimmat voivat myös kisata puvuillaan. Harrastustoiminta on vielä pientä Suomessa, mutta myös meidän maahamme ovat rantautuneet isot arvokisat, kuten Nordic Cosplay Summit (pohjoismaiden mestaruuskisa), Eurocosplay (euromaiden mestaruus) sekä World Cosplay Summit (maailmanmestaruus).

Ennen kuin aloin itse cosplayaamaan, pukeuduin jo huomiota herättävästi siviilissä. Sen lisäksi tykkäsin meikkailla itseäni hyvin eri lailla ihan muuten vain sekä pukeutua hassusti aina vappuna ja naamiaisissa. Kun sitten törmäsin harrastukseen vahingossa eräänä kauniina kesäpäivänä Jyväskylän keskustassa käydessäni, tiesin heti, että tuo hassujen vaatteiden ja upeiden maskeerausten täyttämä harrastus olisi kuin luotu minulle.


Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2006 alkaen ja se on alkanut näkyä myös pukeutumisessani. Entinen goottityttö on alkanut käyttää värejä, erilaisia pitsejä sekä röyhelöitä ja hauskoja asusteita. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan laittavani muffinssia päähäni tai kissankorvahupparia päälleni.Otin tästä harrastuksesta kisaan myös mukaan pieniä ominaisuuksia, joka näkyy kisakuvassani maskeerauksena. Maskeeraus on otettu aika lailla suoraan Monster High nukkesarjan Skelita nukelta, joka on luuranko vaatesuunnittelija. En ole vielä kyseisestä hahmosta tehnyt cosplaypukua, mutta ehkä joskus saatan sen tehdä, kuka tietää.Lopetan tämän blogikirjoituksen sanoihin, älkää koskaan kadottako sitä pientä pilkettä silmäkulmastanne (;

-Minorea Wasara-

1 kommentti:

  1. ootinki siulta cossitekstiä ^__^ JEE!! Toive täytetty, hyvä teksti ja mahtavia cosseja!

    VastaaPoista