sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Jokainen meistä on rantakunnossa


Kesä lähestyy. Vaatteet vähenee ja joka ikinen vuosi alkaa tuhansilla naisilla pikalaihdutus rantakuntoon. Mikä on rantakunto?

Photo:Doris

Onko se sitä että sinä itse olet tyytyväinen itseesi ja kannat ylpeydellä kroppasi, oli se 38kg tai 138kg. Vai onko se se mitä muut ihmiset ovat luoneet normiksi missä kunnossa vasta kehtaa mennä rannalle?

Haastattelin kahdeksaa ihmistä. Neljää naista ja neljää miestä, iältään 18-25v. Kysyin että mikä on teidän mielestänne rantakunto?

Vastauksia olivat naisilla: 
"rusketus, sikspäkki ja timmi kroppa" , "sopivan laiha, ei niinku yhtään löysä ja löllyvä" , "ruskee ja treenatun näkönen", "semmonen et kehtaa laittaa bikinit ilman et hävettää".

Miesten vastauksia: 
"hyvännäkönen perse kivoissa bikineissä", "ruskettunut ja iloinen" , "nainen joka ei häpee itseään" , "kaikki me ollaan nähty äitimme mahat saunassa ni ei kukaan odota et äiti on kokoa 0, rantakunto on sitä että tulee sinne rannalle" .

Huomioin tässä että naisten ja miesten vastauksissa oli huomattava ero. Naiset olivat paljon ankarempia itselleen. Naisilla oli se median luoma kuva siitä mikä on ainoa oikea tapa esiintyä uimapuvussa. Ja miehillä taas enemmän hälläväliä ja realistinen kuva.

Ei ketään kiinnosta sun selluliittis tai kalkkunanvalkea ihosi. Ja jos kiinnostaa niin se kertoo tästä ihmisen omasta epävarmuudesta enemmän kuin siitä mitä sinä olet. Tarkoitus sillä on vaan pönkittää omaa oloaan paremmaksi.

Eli tänä vuonna sovitaan että jokainen meistä on rantakunnossa. Heittää ylpeänä uikkarit niskaansa, levittää aurinkorasvan ja nauttii lämmöstä. Niin meinaan minäkin, ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen.

Nauttikaa, rakastakaa itseänne ja muistakaa että peilikuva ja vaa'an lukema ei kerro meistä kenestäkään mitään ihmisenä. Vaan se miten käyttäydymme toisiamme kohtaan!

Joten haastan kaikki antamaan tuntemattomalle tai tutullekkin yhden AIDON kehun viikossa. Se ei vie aikaa ja kun se tulee sydämestä, tekee se molemmille hyvän olon. :)

Photo:Sini KetolaPuss <3

-Doris3 kommenttia:

  1. Hyvä tekstiä! Ps sait uuden lukijan, tervetuloa kurkkimaan munki blogia <3

    VastaaPoista
  2. asiaa!! miesten kommentit pisti hymyilemään. mutta hemmetti, miksi me naiset olemme itsellemme niin ankaria, mukaan lukien oma itseni... X( ..no, jospa oikeaan suuntaan kuitenkin täälläkin, askel askeleelta.

    VastaaPoista
  3. Hyvä teksti,tuli iloinen mieli noista miesten kommenteista :D .naiset on niin ankaria itselleen :P

    VastaaPoista