keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Onnea on...Vihdoinkin kesäloma häämöttää ja vuoden kovan työn jälkeen on aikaa rentoutua ja kerätä voimia ensivuoden kirjoituksia varten... Vuoteen onkin mahtunut paljon kaikenlaista, niin ihanaa kuin ikävääkin. Puoli vuotta sitten päätin että en kuitenkaan anna vastoinkäymisten lannistaa minua, vaan teen parhaani jotta minä ja läheiseni saisimme olla onnellisia kaikesta huolimatta.

Vasta vähän aikaa sitten aloin pohtia mitä onnellisuuteen oikeasti tarvitaan. Tajusin, ettei onni olekaan aina riippuvainen siitä mitä elämässäsi tapahtuu vaan siitä miten itse suhtaudut tapahtumiin. Kyselin ystäviltäni miten he kokevat onnellisuuden ja lähes kaikilta sain samat vastaukset: läheiset ihmiset, itsensä arvostaminen, arvojen toteutuminen ja asenne nykyhetkeen. Nämä lähtökohdat eivät tuntuneet kovin vaikeilta saavuttaa, joten päätin, että tänä kesänä aion antaa itseni olla onnellinen. Tein listan neljästä askeleesta jotka aion tulevan kesän aikana toteuttaa parhaani mukaan ;)

1. Elä                                                                                                                             

Kaiken häslingin keskellä unohtuu usein nykyhetki. Mielessä pyörii vain mitä huomenna piti olla tehtynä ja mitä et ehtinyt tänäänkään tehdä. Haluan pysähtyä tähän. Hengähtää hetken ja tajuta ettei loppuelämäni kaadu siihen jos en ehdi tehdä ihan kaikkea. Haluan haudata varpaani nurmikkoon ja kääntää kasvoni aurinkoon. Uskon että onnellisuuden kannalta ei olekaan tärkeintä kuinka menestynyt olen, vaan se teenkö asioita joita rakastan. Minulle tärkeitä ja voimia antavia asioita ovat esimerkiksi teatteri ja kirjoittaminen. Annetaan itsellemme aikaa elää oma elämämme!


 2. Anna anteeksi

Liian usein huomaan moittivani itseäni epäonnistumisista. Miksen taaskaan pitänyt puoliani? Miksi minun piti taas unohtaa tärkeä asia? Miksen voinut--- seis. Kukaan ei voi onnistua aina. Mitä jos joka kerta kun mielesi tekisi moittia itseäsi vaihtaisitkin haukun kehuun? Kiittäisit itseäsi siitä että vaikka oletkin kohdannut haasteita olet silti siinä juuri niin ihanana kuin olet? Jokainen kohtaa elämässään vastoinkäymisiä ja vaikeita aikoja, mutta se että tuntee toisinaan surua ja tuskaa ei tarkoita ettei voisi olla onnellinen. Usein sanotaankin, että onnellisuuden avain on juuri asenne elämään. Haluan oppia antamaan itselleni anteeksi ja tajuamaan sen että voin olla onnellinen vaikka en aina onnistuisikaan tavoitteissani. Usein matkalla haaveisiini olen saavuttanut jotain vielä parempaa kuin itse tavoitteeni, olen löytänyt parhaat ystävät jotka ihminen voi saada <3
  


  3. Ystävyys

Kun mietin elämääni on asioita josta en voisi olla kiitollisempi. Ystävät ja perhe. Vaikeudet ja pelot tuntuvat miljoona kertaa pienemmiltä kun tiedän, että on ihmisiä jotka hyväksyvät minut ja rakastavat minua aina. En halua antaa kiireen ja työn mennä ystävyyden edelle, joten päätin että tänä kesänä aion antaa paljon aikaa ystävilleni. Jo nyt suurin osa siitä onnellisuudesta joka minulla on  ystävieni ansioita. Haluan tehdä heidät yhtä onnellisiksi kuin he tekevät minut. Kiitos rakkaat <3 ilman ystävieni ja perheeni tukea en olisi tässä.


 4. Rakasta, rakasta ja rakasta

Aion rakastaa muita ihmisiä. Aion oppia rakastamaan elämääni sellaisena kuin se on. Aion rakastaa itseäni sellaisena kuin olen. Olen ehkä sisimmältäni vähän hippi, mutta uskon että itsekin tulen onnellisemmaksi kun olen hyvä muille. Uskon myös että onnea on turha pitää pelkästään itsellään kun sen voi jakaa toisten kanssa. Entä jos jokainen meistä päättäisikin olla hyvä muille, voisiko siitä syntyä kovin paha maailma? ;)

Eräs tuntematon ajattelija on pohtinut elämäänsä näin:
"Jos saisin elää elämäni uudelleen yrittäisin ensi kerralla tehdä enemmän erehdyksiä. Rentoutuisin, olisin taipuisampi, olisin hupsumpi kuin olen tällä matkallani ollut. Matkustelisin, hulluttelisin, kiipeäisin öisin useammin vuorille, uisin joessa, katselisin auringonlaskuja. Kävelisin ja katselisin ympärilleni enemmän. Söisin enemmän jäätelöä ja vähemmän papuja. Jos joutuisin elämään elämäni uudestaan, kävisin uusissa paikoissa, tekisin uusia asioita, kantaisin vähemmän matkatavaraa mukanani. Jos saisin elämäni uudelleen elettäväksi, kulkisin paljain jaloin aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Ajelisin karusellissä ja poimisin päivänkakkaroita"


Ihanaa ja rentouttavaa kesää kaikille! <3 Annetaan itsellemme lupa olla onnellisia vaikeuksista huolimatta! Ehkä jo huomenna hautaat varpaasi nurmeen ja naurat vedet silmissä arjen harmaudelle ;) pus!

- Vera Emily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti