maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vaatekriisi ja matti kukkarossa.

Ei ole mitään, mitä pukea päälleen ja samaan aikaan vaatekaapista loppuu tila… Ikuinen paradoksi. Lisäksi uudet vaatteet on kalliita, eikä näin varsinkaan opiskelija budjetilla koko ajan shoppailemassa juostakaan.

Siksi olenkin täysin hullaantunut tekemään vanhasta uutta. Hyvin yksinkertaisilla muutoksilla vaatteen ilme muuttuu kummasti. Itselläni on vuosi vaatetusalan artesaanin opintoja takanani, mutta neuvon nyt pienen kikan, johon ei koulutusta tarvita.


T-paidan tuunaus.

Vaatekaapistani löytyi tällainen yksinkertainen isohko t-paita, jota ei ole tullut käytettyä.

Paita taitetaan kahtia selän keskikohdasta. Näin selkään saa leikattua noin 2 cm paksuisia kaistaleita. (Leikkauksien pituus oman maun mukaan, mutta itse teen niin, että kaistaleet lyhenee alaspäin mentäessä)


Kun koko selkä on leikelty, kaistaleet on hyvä venyttää narumaisiksi kiskaisemalla niitä molemmista päistä.


Sitten solminta. Netistä löytyy lisää ohjeita erilaisiin solmintoihin ja punoksiin, mutta näytän tässä yhden helpoimmista.


Alla olevassa kuvassa on vaihe vaiheelta lenkin tekeminen ja tämä toistetaan koko selän läpi (selän lopussa lenkki katkaistaan ja solmitaan).


Lopputuloksena on uutta ilmettä saanut t-paita, jonka alla voi käyttää vaikka erivärisiä toppeja ja ilme on joka kerta erilainen.P.s. Taidan vielä repiä vanhasta rikkinäisestä niittivyöstä, muutaman niitin t-paidan olkapäille koristeeksi. 

-Nana Valkyria-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti