torstai 11. kesäkuuta 2015

Anette Ahokas


Kuva: Samppa Erkkilä 
Vaatteet: Underground Store
Hiukset: Hius- ja kauneushoitola Kiva

 Nimi, ikä, asuinpaikkasi
Anette Ahokas, 20 vuotias metallimimmi maaseudun rauhasta Marttilasta. 

- Mitä harrastat?
Ajan saatossa pitkäaikaisimmasta harrastuksestani vaatteiden suunnittelusta, ompelusta ja muista käsitöistä on tullut myös työni. Kuitenkin edelleen pidän sitä osittain harrastuksena, varsinkin jos valmistan vaatteista itselleni. Vastapainoksi ompelemiselle lenkkeilen ja käyn salilla. Lenkkipoluilla saa rentoutua ja salilla rautaa nostaessa unohtaa kummasti stressaavat asiat. Pyörin paljon metallikeikoilla ja -festareilla, laskenkin niissä käymisen yhdeksi harrastukseksi.  Lisäksi kirjoitan blogia nimeltä Today I Keep My Way.

- Kerro ulkonäöstäsi / tyylistäsi. Onko tyylisi muuttunut paljon viime vuosina?
Tyyliini on vaikuttanut paljon musiikkimakuni. Päivästä ja tilanteesta riippuen minut voi nähdä naisellisessa mekossa ja korkokengissä, välillä taas festareilla tennareissa, bändipaidassa, shortseissa höystettynä rässiliivillä. Suurimmaksi osaksi pukeudun mustaan, mutta pidän esimerkiksi viininpunaisesta, sähkönsinisestä, oliivinvihreästä, valkoisesta ja harmaasta. Isot, hopeiset korut ovat mun juttu. Käytän paljon myös nahkaa, sekä niittejä. Hiukset ovat tärkeä osa tyyliäni, pidän pitkistä ja näyttävistä hiuksista. Olen viihtynyt pari vuotta punapäänä, mutta välillä mustat hiukset houkuttelevat, olinhan seitsemän vuotta mustahiuksinen. Meikki, lävistykset ja tatuoinnit ovat iso osa kokonaisuutta. Luultavasti ajan saatossa tatuointeja on tarkoitus ottaa lisää. On kiva, että tyyli herättää mielipiteitä, oli ne sitten negatiivisiä ta positiivisiä, ainakaan ei ole "ihan ok" tai "en mä oikeen osaa sanoo, sellanen perus".

Tyylini on muuttunut jonkun verran, mutta ei mitenkään hirveän radikaalisti. Välillä on ollut enemmän mekko/hame kausia, jolloin taas farkkukausia. Yläasteella tyylini vaihtele ehkä eniten. Mustilla hiuksilla käytin enemmän värejä kuin nyt punapäänä. Tyylistäni on tullut myös selvästi aikuisempi, yksinkertaisempi ja olen astetta mukavuuden haluisempi. Lisäksi meikkaan vähemmän kuin esimerkiksi lukion alussa. 

Kuitenkaan en liiku päivittäin laitettuna viimeisen päälle. Kotioloissa viihdyn lökäreissä ja hupparissa. Lenkkipoluilla loistaa punainen tuulitakki, enkä meikkaa salille menoa varten.  -  Kerro kolme asiaa ulkonäössäsi johon olet tyytyväinen
Pidän vartaloni mallista, sillä ylimääräiset kilot kertyvät tasaisesti ja omistan muotoja, olen muakavn sopusuhtainen. Lisäksi pidän hiuksistani ja kasvoistani.

- Mikä on negatiivistä sinussa (ulkonäöllisesti tai persoonana)
Välillä stressaan asioita aivan liikaa. En myöskään osaa aina sanoa aina EI, varsinkaan työhön liittyvissä asioissa, joka johtaa siihen, että aika usein olen aika kiireinen, enkä osaa rentoutua tarpeeksi tai laittaa omaa terveyttä muiden asioiden edelle.

- Millainen persoona olet?
Persoonani on melko menevä ja levoton, tarkoitan siis sitä, että onnistun järjestämään itselleni paljon menoja ja tekemistä. Pidän siitä, että päivät täyttyvät mukavasti tekemisellä ja aina on jotain reissuja tiedossa mitä odottaa. Olen kunnianhimoinen, puhelias luova hullu joka janoaa uusia kokemuksia. Mutta kyllä minäkin osaan olla rauhallinen ja hiljaa.


- Ketä ihailet tyylillisesti
En osaa nimetä ketään yksittäistä henkilöä, kenen tyyliä ihailisin. Ihailen kaikkia ihmisiä, ketkä pukeutuvat muista välittämättä ja kantavat tyyliään ylpeydellä. Ihailen myös niitä naisia, jotka kulkevat itsevarmana kropan mallista tai kilomäärästä riippumatta. Jos joku niin asenne ja itsevarmuus huokuu kauneutena ja tyylikkyytenä.

- Mitkä asiat elämässäsi on tärkeitä?
Unelmat, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Yritykseni, jonka perustin 16 vuotiaana voidakseni tehdä töitä opiskelujen ohella ja alkaa luomaan uraa. Elämästä nauttiminen, uudet kokemukset ja itsensä likoon laittaminen, jottei elämä käy tylsäksi.  Läheiset ihmiset, musiikki, tyyli ja terveys.

- Miksi haluat malliksi?
Haluan haastaa itseäni olemaan kameran edessä, jossa olen huomannut viihtyvänä. Mallina olo on loistava tapa oppia hyväksymään oma peilikuva, sillä kuvien katselussa joutuu hyväksymään ne omat huonot puolensakin. On myös jännää eläytyä erilaisiin kuvauksiin ja nähdä miten moneen rooliin itsestä on. Lisäksi tykkään suunnitella kuvauksia, esimerkiksi stailausta, meikkiä, hiuksia ja ympäristöä. Haluan myös näyttää, että kameran edessä voi olla ilman perinteisen mallinmittoja.

- Missä näet itsesi olevan 2vuoden , entäs 5vuoden päästä? Arkielämässä sekä mallina.
Kahden vuoden päästä asun kaupungissa omillani, pois vanhempien luota, sillä suuri maailma houkuttelee pois maaseudulta. Olen ehkä jatko-opiskelemassa vaatetusalaa ja työura on taas mennyt pari askelta eteenpäin. Jaksan vieläkin ravata keikoilla ja festareilla, sekä pitää hauskaa. Olen ehkä saanut olla mukana erilaisissa kuvauksissa ja tatuointien määrä on kasvanut. 

Ja viiden vuoden päästä? Ehkä olen viimeistään pääsyt opiskelemaan tai päätynyt vain jatkamaan töitä, jos ura on edennyt siihen vaiheeseen. Olen ehkä löytänyt jotain töitä esiintymisasuihin tai teatteripuvustukseen liittyen. Toivottavasti olen saanut olla mukava uusissa kuvauksissa ja tehdä jotain muutakin mallinhommiin liittyvää, kuten juontokeikkoja. Ehkä jaksan vieläkin käydä kuuntelemassa livemusiikkia ja edessä on seitsemäs Nummirock.  Olen ehkä käynyt festareilla ulkomailla asti tai muuten vaan reissannut uusissa maissa. Toivottavasti poikaystäväkin on pysynyt vielä matkassa mukana. 

- Mikä on paras kehu/kohteliaisuus jonka olet saanut?
En osaa sanoa mitään yksittäisiä, mutta kaikki työhön liittyvistä taidoista ja siitä, että olen luotettava, mukava ja itsevarma.

Photo: Eetu Nurmi

- Mitä odotat tulevalta kesältä?
Odotan paljon festareita, kuten Nummirockia ja Tuskaa, yhteistä aikaa kavereiden ja poikaystävän kanssa kiireisen kevään jälkeen. Pitkiä lämpimiä kesäiltoja, hieman punkkua, aurinkoisia lenkkikelejä, ja kahden viikon lomaani. Sekä tietysti meidän finaalia Pieksamäellä! 

- Miksi juuri Sinä olisit Underground Model 2015?
Olen hyvä esimerkki koko ikänsä hieman pyöreästä, mutta kauniista naisesta, joka rajummasta tyylistään huolimatta on fiksu, pirtsakka, itsevarma nuori yrittäjä. Näyttävä naisen alku ja asennemimmi, johon on helppo tykästyä! Pystyn ja haluan välittää kilpailun sanomaa ja auttamaan muitakin ihmisiä olemaan rohkeasti oma itsensä ja hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti