keskiviikko 27. elokuuta 2014

Studio Taikalaatikko esittäytyy


Moi!

Lienee paikallaan esittäytyä uutena kasvona hieman paremmin samalla kun Underground Model 2015 karavaani lähtee hiljalleen liikkeelle ja ensimmäisiä juonikuvioita aletaan saattamaan eetteriin!

Olen siis Jyväskyläläinen ammattikuvaaja ja teen töitä Studio Taikalaatikko -nimisenä yrityksenä. Yritys on perustettu 2009 ja 2014 on ensimmäinen vuoteni kokopäiväisesti vain valokuvauksen parissa työskennellen. Valokuvaus on siis vienyt voiton muilta hommilta eikä ole kaduttanut! Studiotilani sijaitsevat Säynätsalossa vanhan kuitulevytehtaan tiloissa, missä myös tämän vuoden voittajan, Lucy Diewalkerin, kanssa on useampaan otteeseen yhdessä kuvattu.

Oma kosketukseni tämän vuoden kisaan tulikin juuri Lucyn kautta kun hänen osallistumistaan kisaan puuhattiin ja Lucyn edesottamuksia seuratessa tuli kisan etenemiseen ja järjestelyihin paneuduttua tarkemmin kuin ehkä muuten olisi tullut tehtyä. Heräsi ajatus omien tilojen, erityisesti juuri rosoisen tehdasmiljöön, täydellisestä soveltuvuudesta kisan tematiikkaan ja halu olla tällaisessa jutussa jollain tavoin mukana.

Minua eivät henkilökohtaisesti kiinnosta alternativet, Pin-upit, gootit, mormoonit tai muutkaan lillerinlallerit mitenkään kategorisesti. Minua kiinnostaa ihminen yksilönä ja se estetiikka, mitä jokainen voi parhaimmillaan omana itsenään kuvalle luoda.

Myöskään kisan ”Dare to be Different" -slogan ei lokeroi. Se ei aseta tyylillisiä raameja. Se etsii ihmistä, joka ammentaa olemuksensa ja itsevarmuutensa sisäisestä lähteestä, ei ulkoisista normeista tai odotuksista. On mielenkiintoista nähdä millaisia ihmisiä heti vuodenvaihteen jälkeen alkava haku houkuttelee valokeilaan ja jossain vaiheessa myös kamerani eteen.

Loistavassa porukassa on hyvä lähteä rakentamaan ensivuoden kisoista taas hieman suurempaa spektaakkelia ja odotan mielenkiinnolla kaikkia niitä uusia tuttavuuksia, joita tämä projekti mukanaan tuo.

Studio Taikalaatikon kisoihin liittyviä aktiviteetteja voi seurata Undergroun Modelin oman FB-sivun lisäksi omissa medioissani ja tulevaisuudessa erityisesti #UGModel -hashtagin alta. Valokuvaajan vaaniva silmä myös seuraa tuota hashtagia aktiivisesti mm. Instagramissa, joten paljasta itsesi jos tunnet sukulaisuutta aatteelle! Siitä saattaa olla jossain vaiheessa jopa hyötyä sinulle!

Kesä alkaa olemaan finaalissa ja on aika taas virittäytyä uudelle syklille ja hieman syksyisempään sielun maisemaan. Studio Taikalaatikolle se tarkoittaa mm. kesäsesongin, erityisesti hääkuvauksen ja muiden juhlakuvausten, hiljenemistä ja vetäytymistä taas enemmän studion rauhaan ja aktiivisemmin muunlaisten projektien pariin. Studiolla on sovittaessa aina pannu kuumana, joten tervetuloa tutustumaan!

Rock on!

Vesa Muhonen
Studio Taikalaatikko
www.facebook.com/studiotaikalaatikko
IG/twitter: taikalaatikko
www.taikalaatikko.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti