torstai 9. heinäkuuta 2015

Kauneusvinkkejä

(C.) Timo Koponen Photography

Meiltä pyydettiin tekemään postaus jossa jaamme omia kauneusvinkkejä ja päätin itse koota pienen vinkkilistan joka alueesta eli hiukset, kasvot (meikki ja iho) ja tyyli/pukeutuminen.  En halunnut keskittyä pelkästään yhteen aiheeseen vaan tehdä kokonaisuudesta, lopulta se kokonaisuus ratkaisee ;)  Nämä ovat itse kokeiltu ja todistettu toimiviksi!
Hiukset
          Uskalla kokeilla! Joskus tekee hyvää vaihdella hiustyylejä, kannattaa mennä ammattilaisen luokse keskustelemaan mikä väri, leikkaus sopii omiin kasvoihin  ja tyyliin. Lopulta ne ovat vain hiukset  ja ne kasvavat takaisin! Kokeile vaikka siiliä ;)
         Hyödynnä järvivettä! Kesällä kannattaa uida mahdollisimman paljon järvivedessä, hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä uinnin jälkeen ja uiminen on hyvää liikuntaa!
Kasvot (iho)
         Tunnista ihotyyppisi! Hyvä meikkipohja = hyvä meikki, on tärkeää pitää huolta omasta ihostaan (naisten että miesten). On tärkeää tunnistaa oma ihotyyppinsä jotta osaa hoitaa ihoaan oikein ja käyttää oikeita aineita. Suosittelen käymään myös ammattilaisen luona jos ei tiedä omaa ihotyyppiä.
         Kosteuta ihoa! Oli ihotyyppi mikä vain on hyvin tärkeää pitää yllä ihon kosteudesta. Muista juoda vettä runsaasti ja käyttää kevyempää kosteusvoidetta kesällä ja paksumpaa talvella. Itse suosin  The Body Shopin voiteita.
         Kuori ja naamiota kasvoihin! Kuori ihoasi 1-2 kertaa /viikossa ja käytä kasvonaamiota 1 kertaa/viikossa.  Jokaiselle ihotyypille on oma kuorinta ja naamio. Voit tehdä myös omat kuorinta-aineen kotona löytyvistä tarvikkeista esim. sitruuna kuorii ja puhdistaa ihoa tehokkaasti.
Kasvot (meikki)
         Kestävä meikki! Jos haluat kestävän meikin niin kaikki alkaa meikkipohjasta, käytä meikinpohjustusvoiteita ja muista huolellinen puuterointi. Itse suosin väritöntä irtopuuteria ja käytän kivipuuteria meikin korjaamiseen (Huom! vältä liiallista puuterointia ettei synny ns. jauhonaama efektiä).
         Oikea meikkivoide! Panosta meikkivoiteeseen, oikean sävyn löydät kokeilemalla meikkivoidetta ranteen alapuolelle (yläpuoli ruskettuu ja ei anna oikeaa kuvaa) tai kokeile meikkivoidetta kasvoille!  Huom. Kesälle ja talvelle on hyvä olla eri meikkivoide.
         Valolla on väliä! Kun meikkaat huomaa että vessan valo voi olla hyvin erilainen kuin muiden huoneiden valaistus, suosittelen meikkaamaan luonnonvalossa tai vähintään käydä meikkaamisen aikana  katsomassa meikkiä eri valaistuksissa.
         Käytä laadukkaita meikkisiveltimiä! Kannattaa panostaa siveltimiin, siveltimet ovat osa hyvää meikkiä. Muista huolehtia meikkisiveltimistä ja pese ne säänöllisesti niille soveltuvilla aineilla.
         Huulipunalla piristää! Jos haluaa välillä piristystä meikkiin suosittelen kokeilemaan huulipunaa. Kun sipaisee ripsaria ripsiin ja hiukan vaikka pinkiä huulipunaa huuliin voi saada kivan raikkaan lookin päivälle.
         Rohkeutta meikkiin! Kokeilemalla oppii ja suosittelen kokeilemaan eri värejä ja tyylejä. Netin ihmeellisestä maailmasta löytää hyviä meikkivinkkejä ja tutorial videoita mitä kannattaa hyödyntää!
         Pidä meikittömiä päiviä! Joskus on vian hyvää olla ilman meikkiä jotta iho saa hengittää ja muutenkaan ei meikkiä joka päivä tarvitse olla.
         Ei ole rajoja! Meikillä ei ole lopulta sääntöjä tai rajoja, voit laittaa huulipunaa poskille, luomiväriä kulmiin tai vaikka käyttää sinistä rajauksia sinille silmille. Kokeile ja säväytä!
         Muista hymyillä! Paras  tapa pirstää kasvoja on hymy, se kaunistaa naisen että miehen kasvot milloin vain.
(C.) Timo Koponen Photography

Pukeutuminen/tyyli
         Alusvaatteet ensin! Uskon itse että kaikki lähtee istuvista alusvaatteista ja on tärkeää tuntea itsensä hyväksi. Itse pidän ajatuksesta että alla voi olla seksikkäät alusvaatteet ja vaikka sitä ei muut näe niin sen itse tiedän, se piristää kummasti päivää ;)
         Panosta materiaaliin! En sano että vältämättä kallis on hyvää mutta laadukkaisiin materiaaliin on hyvä panostaa, ne kestävät aikaa ja käyttöä. Parempi on pitkäkestoinen tuote kuin kertakäyttö.
         Etsi inspiraatiota! Netistä, lehdistä ja muista ihmisistä löytyy hyviä inspiraation lähteitä jos haluaa etsiä pukeutumiseensa uusia ideoita, itsekin etsin netistä, lehdistä ym. ideoita mitä voin käyttää omassa tyylissäni. Kannattaa kokeilla uusia asioita!
         Sopiva vaate! Älä katso kokoa vaan sitä miltä vaate näyttää päälläsi, koko antaa suuntaa mutta itse tunnet sopiiko vaate sinulle eikä se kokolappu.
         Kanna itsesi ylpeänä! Lopulta sama se mitä sinulla on päälläsi ja mikä on tyylisi  niin ole ylpeä siitä mitä edustat ja mikä olet, hyvä olo näkyy sisältä ulos. Itseluottamus, ja hyvä olo on parhain asia mihin voit "pukeutua"!

Toivottavasti jokainen löytää itselleen näistä vinkeistä itselleen sopivia asioita ja uskallusta kokeilla uutta ja kantaa itsensä upeana!
- Jasmin a.k.a Jasilyn -
(C.) Timo Koponen PhotographyEi kommentteja:

Lähetä kommentti